Ta stran uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe. Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov.
SESTAVINE
400 g očiščenih klapavic (art. 5531)
250 g riža Parboiled
1 strok česna
1 steblo zelene
1 čebula
peteršilj !dosafacile“ (art. 9322)
nariban ovčji sir
sol in poper
ekstra deviško oljčno olje (art. 19608)
PRIPRAVA
Ustrezno posodo premažemo z malo oljčnega olja, v eno plast razporedimo rezine čebule in približno 300 g narezanega krompirja. Dodajte sol in poper. Potresemo z mešanico sesekljanega stebla zelene, sesekljanega česna in sesekljanega peteršilja, ter pokapamo z malo oljčnega olja. Dodamo riž, sol in poper. Nato razporedite školjke in jih potresite z malo sira, soljo in poprom. Zaključimo s plastjo krompirjevih rezin. Na koncu še enkrat potresemo z naribanim sirom, pokapljamo z malo olja ter dodamo sol in poper. Če želite, da se riž kuha ob robu posode, nalijte vodo, da se posoda napolni do ¾ višine. Pečemo približno 45 minut pri 180 °C.