Ta stran uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe. Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov.
SESTAVINE
file osliča (art. 5486)
groba sol
½ kozarca belega vina
zelenjava za praženje (art. 5742)
2 lovorova lista
2 stroka česna
sok dveh pomaranč
½ pomarančne lupinice narezane na lističe
čičerika (art. 15719)
sol in poper
4 sardone
4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja (art. 19608)
peteršilj (art. 9322)
pekoča paprika
PRIPRAVA
V vrelo vodo dodajte mešanico zelenjave za praženje, lovor, česen in belo vino ter pustite, da se rahlo kuha pribl. 10 minut. Medtem v široki ponvi segrejte 4 žlice olja in strok česna, dodajte 4 sardone in dušite, dokler ne razpadejo, dodajte pomarančni sok, skorjico in kuhajte na slabšem ognju pribl. 3-4 minute. Zamrznjene fileje osliča potopite v vodo z mešanico zelenjave in lovora, ter kuhajte nekaj minut. Čičeriko na kratko kuhajte in odcedite. Filete osliča odcedite in postavite v ponev z pomarančno omako. Dodajte čičeriko, sol, poper po želji. Za konec pa posipajte s peteršiljem in pekočo papirko.