Ta stran uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe. Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov.
SESTAVINE
- 400 g zelenih belušev
- 4 jajca
- 200 g solate
- Za preliv:
- 4 žlice ekstra deviškega olja amslin
- 4 žlice Aceto Balsamico
- sol in poper
- za paradižnikovo smetano:
- 80 g suhega paradižnika iz grobo sesekljanega olja
- 120 g kremnega sira
- poper -
PRIPRAVA
Zamrznjene beluše približno 9 minut kuhamo v vreli slani vodi in jih takoj ohladimo v ledeni vodi. Posebej dobro premešajte sestavine za preliv in sestavine paradižnikove smetane. Nato pripravite poširana jajca. Notranjost kavne skodelice pokrijte s prozorno folijo in jo premažite z malo sončničnega olja. Jajce zlomite v skodelico in nežno premešajte z vilicami, pri čemer pazite, da ne poškodujete folije. Folijo na zgornjih koncih dobro zavežite z vrvico, tako da dobite tesno zaprto vrečko. Jajčne vrečke pritrdite na ročaj žlice, ki jo boste s toplo, a ne vrelo vodo naslonili na zgornje robove posode, tako da bodo vrečke popolnoma potopljene v vodo. Kuhajte približno 4 minute. Nato vrečke ločite od žlice in jih odprite. Na vsak krožnik položite solato, nanjo položite narezane šparglje in začinite z oljem in acetatom. Vanj dajte jajce, vse okrasite s paradižnikovo in sirovo kremo ter postrezite.