Ta stran uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe. Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov.
SESTAVINE
- 150 g boba bofrosta *
- 100 g ostre pšenične moke
- 80 g polnozrnate moke
- 30 g koruznega olja
- 100 ml mleka
- 50 g naribanega ovčjega sira
- 1 vrečka kvasa
- 2 jajca
- sol in poper
- Za bobovo kremo:
- 400 g boba
- 200 g kremnega sira
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 2 žlici naribanega sira Grana Padano
- zelenjavna osnova
- sol
PRIPRAVA
150 g fižola skuhajte v vreli slani vodi, odcedite in odstranite lupino ter odstavite. Stepite 2 jajca s 100 ml mleka in 30 g koruznega olja. V drugo skledo presejemo obe vrsti moke in kvas, dodamo 50 g naribanega ovčjega sira, umešana jajca in vse dobro premešamo. Dodamo fižol, ščepec soli in popra. Modelčke za muffine napolnite z ¾ zmesi testa in fižola. Pecite približno 25 minut pri 180 °C. Postrezite mlačno s kremo iz boba.