Hitro zamrznjeni proizvodi
Neposredno v vaš dom
Zadovoljna stranka ali povrnjen denar
Plačilo ob dostavi
Opravite nakup 0-24 h
Zeleni šparglji na pomladni solati z poširanimi jajci

Zeleni šparglji na pomladni solati z poširanimi jajci

Uživajte v fantastični kombinaciji špargljev in jajc, osvežilne solate in kreme iz suhega paradižnika. sastojci i priprema

Posuđe: Ponev
Osoba: 4
Teža:

SESTAVINE

- 400 g zelenih belušev 

- 4 jajca 

- 200 g solate

- Za preliv: 

- 4 žlice ekstra deviškega olja amslin 

- 4 žlice Aceto Balsamico 

- sol in poper 

- za paradižnikovo smetano

- 80 g suhega paradižnika iz grobo sesekljanega olja 

- 120 g kremnega sira 

- poper -

PRIPRAVA

Zamrznjene beluše približno 9 minut kuhamo v vreli slani vodi in jih takoj ohladimo v ledeni vodi. Posebej dobro premešajte sestavine za preliv in sestavine paradižnikove smetane. Nato pripravite poširana jajca. Notranjost kavne skodelice pokrijte s prozorno folijo in jo premažite z malo sončničnega olja. Jajce zlomite v skodelico in nežno premešajte z vilicami, pri čemer pazite, da ne poškodujete folije. Folijo na zgornjih koncih dobro zavežite z vrvico, tako da dobite tesno zaprto vrečko. Jajčne vrečke pritrdite na ročaj žlice, ki jo boste s toplo, a ne vrelo vodo naslonili na zgornje robove posode, tako da bodo vrečke popolnoma potopljene v vodo. Kuhajte približno 4 minute. Nato vrečke ločite od žlice in jih odprite. Na vsak krožnik položite solato, nanjo položite narezane šparglje in začinite z oljem in acetatom. Vanj dajte jajce, vse okrasite s paradižnikovo in sirovo kremo ter postrezite.

Komentarji
(0 Komentarji)

Da pustite komentar morate biti registrirani