Ta stran uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe. Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov.
SESTAVINE
- 50 g masla
- 90 g krekerjev
- 300 g gobe v lističih (art. 5795)
- 200 g kremnega sira
- 50 g sira ricotta
- 80 g smetane
- 7 g ribje želatine
- 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- peteršilj
- sol
PRIPRAVA
Pripravite podlago: v plastični vrečki zdrobite krekerje in jih položite v skledo. Na šibkem ognju stopite maslo in ga prelijte po zdrobljenih krekerjih. Vse dobro premešajte, dokler ne dobite kompaktne zmesi. Na pekač, obložen s papirjem za peko, položimo 5 kalupov različnih oblik, predhodno premazanih z maslom. Mešanico krekerjev in masla postavimo v kalupe, jih pravilno razporedimo in dobro pritisnemo. Pekač postavite v hladilnik in pustite, da pripravite gobovo kremo. Za nadev v ponvi segrejte malo olja, dodajte jurčke in malo soli, podušite in prestavite v mešalnik (za dekoracijo pustite 6-7 listov), dodajte kremni sir in ricotto. Mešajte, dokler ne dobite gladke kreme. Pustite ribjo želatino 5 minut v hladni vodi, nato jo odcedite in stopite v posodi z eno žlico smetane. Mešanici sira in gob dodajte raztopljeno želatino in na hitro premešajte z metlico, da ne nastanejo grudice. Dodamo sesekljan peteršilj in smetano ter previdno premešamo. Nadev položite v slaščičarsko vrečko in ga enakomerno porazdelite po kalupih z osnovo iz krekerjev. Okrasimo s preostalimi jurčki in peteršiljem ter pustimo v hladilniku vsaj 3 ure, da se strdi.